T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / MERKEZ - Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Okulumuzun Tarihi

Okulumuz; 1997 yılı Kasım ayında ilimiz Kuzeykent mevkiinde öğretime açılmıştır. Okul binası zihinsel engellilere yönelik tip proje olmayıp normal 5 derslikli ilkokul olarak yapılmış, sonradan özel eğitim okulu olmasına karar verilmiştir.

            Okulumuz fiziksel açıdan ihtiyaçlarımıza cevap veremediği için protokol gereği Haziran 2010 yılında yıkılmış, Eğitim-Öğretimin aksamaması için Haziran 2010 tarihinde okulumuz geçici olarak Halime Çavuş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu hizmet binasına taşınmış iki yıl eğitim öğretim hizmetlerini burada sürdürmüştür.

            2012/2013 Eğitim-Öğretim yılı Eylül ayında Sepetçioğlu Anaokulu binasına taşınmış olup,  eğitim faaliyetlerini  iki ay burada sürdürmüştür. 

            İş Adamı Hüseyin ÜSTER tarafından 22 derslikli eğitim uygulama okulu inşaatı yapım çalışmaları bitmiş olup, 12 Kasım 2012 tarihinde yeni hizmet binamıza taşınılmıştır.

           Okulumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL tarafından 16 Kasım 2012 tarihinde törenle Eğitim-Öğretime açılmıştır.

           Okulumuzda zorunlu öğrenim çağında olup normal eğitim öğretim  programlarını takip edemeyecek durumdaki orta ağır zihin engelli ve otistik öğrencilerimize;  ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde özel  eğitim hizmeti verilmektedir.

           Okulumuz yeni sistemle beraber Özel Eğitim Uygulama Merkezi I.Kademe, Özel Eğitim Uygulama Merkezi II.Kademe ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi olmak üzere tek müdürlük çatısı altında üç kurum olarak özel eğitim hizmetlerini sürdürmektedir.

           Özel Eğitim Uygulama Merkezi  I.Kademe (İlkokul) ve II. Kademede (Ortaokul) zorunlu öğrenim çağında olup normal eğitim öğretim  programlarını takip edemeyecek durumdaki orta ağır zihin engelli öğrencilerin, öz bakım ve günlük yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amaçlanmaktadır. Sınıf mevcutları  en fazla; 8 öğrencidir.

           Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (lise) zorunlu öğrenim çağında olup normal eğitim öğretim  programlarını takip edemeyecek durumdaki orta ağır zihin engelli öğrencilerin;  temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak ve iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amacıyla 4 yıl  el sanatları ve bilgisayar alanlarında  özel eğitim hizmeti verilmekte olup öğrencilerin 23 yaşından gün almamış olmaları şartı aranır. Sınıf mevcutları en fazla 10 kişiden oluşur. Öğrenci sayısı 10 kişiden fazla olduğunda birden fazla sınıf oluşturulabilir. 

           Ayrıca kurumumuzda  il özel eğitim kurulu kararı açılmış  iki sınıf I. Kademe, bir sınıf ise II. Kademede olmak üzere  otistik özel eğitim sınıfı Özel Eğitim Hizmetlerine devam etmektedir. Yönetmelik gereği  bu sınıflarda sınıf mevcutları en fazla 4 öğrencidir.

           Okulumuz 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 33 öğretmen, 1 memur ve  10 yardımcı personelle eğitim öğretim hizmetlerini sürdürmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2019 - Güncelleme: 04.01.2019 10:56 - Görüntülenme: 446
  Beğen | 0  kişi beğendi